The Last Watch (Night Watch 4)

The Last Watch är den fjärde boken i serien om det ryska Night Watch.

Sergei Lukyanenko - The Last Watch

Bakgrund och handling:

Världen befolkas av så kallade ”others”, omöjliga att skilja från vanliga människor men de besitter magiska krafter och kan flytta sig in i skymningens olika zoner dit vanliga människor inte kan ta sig. Alla Others ha ett kall, antingen till den ljusa eller mörka sidan. För att behålla balansen mellan sidorna finns Nattvakten och Dagsvakten och över dessa finns inkvisitationen som håller koll på alla.

En ung rysk turist på semester i skotska Edingburgh blir attackerad av en vampyr i en turistattraktion. Gesar skickar dit Anton som snabbt förstår att det är mycket mer som ligger bakom det ganska simpla brottet. Någon är på jakt efter en skatt som Merlin självt gömt i skymningens sjätte nivå. Anton har en svår uppgift att lösa eftersom han inte har några konkreta spår att gå efter förutom att fienden är modern av sig. Han blir nämligen attackerad av människor som fått magiska amuletter och skjuter skarpt på honom med magiskt påverkad ammunition …

The Last Watch är minst lika spännande som de tidigare tre böckerna i Sergei Lukyanenko´s NightWatch-trilogi/fyrlogi?. Boken är självstående, men innehåller återkommande karaktärer och har många referenser till de tidigare böcker i serien.  Även om det inte är ett krav så bör böckerna läsas i ordning.

Lämna ett svar