Fast Five

Nu är den femte uppfölaren i serien The Fast and The Furious här och man skulle kunna tycka att det vore dags att vända blad och kanske göra något nytt istället. Tack och lov att de inte gjort det! Det här är enligt min mening den hittills bästa filmen i serien och jag satt som klistrad i stolen. Kände mig till och med lite stel efteråt efter att suttit och krampaktigt följt med i 2 timmar härligt medryckande aktion.

Dominique och gänget befinner sig denna gång i Rio de Janeiro där de planerar en kupp mot stadens gudfader. Samtidigt blir de jagade av en farlig federal specialgrupp som försöker föra tillbaka Dom till USA. Aktionscenerna i filmen är som sagt medryckande och rejält påkostade. Det finns några lite lugnare partier i filmen där karaktärerna byggs på något men detta är absolut ingen djup film. Den ska ses som en feel good aktionfest, inget annat.

Fast Five

 

Filmen bjuder både på fantasifulla överraskningar och förutsägbar handling. Så fort Dwayne (”The Rock”) Johnsson dyker upp i filmen med sin rakade skalle och dessutom är aningen biffigade än Vin Diesel så fattar man att dessa två kommer ryka ihop i ett slagsmål mano el mano.

Vin Disel får naturligtvis utnyttja sin välkända basröst och ja, han är fortfarande den coolaste av de coola. Undrar förresten vem som kommer på alla dessa one-liners? Vissa är ganska töntiga men när man hör dem i filmen kännse de helt rätt i sammanhanget, som denna …

This is not USA, This is Brasil !!

Den mer intellektuella delen av filmen när de planerar ”brottet” påminner mycket om filmer som Oceans Eleven eller The Italian Job. De tre huvupersonerna kallar in lite förstärkning och ger sig på en något för avancerad kupp i min smak.

Sammanfattningsvis så är detta en rekommendation för varje fantast av högkvalitativ filmaktion.

Lämna ett svar