Bulletstorm

Bulletstorm
Det här är ett spel ganska olikt andra klassiska shooters. Bulletstorm ska inte tas så seriöst utan ses mer som en glädjefylld aktion-fest. Det är lätt att dra paralleller till andra spel som Duke Nukem och Serious Sam. Med andra ord: Fartfyllda spel med grabbiga kommentarer och en oändligt skjutande på div. rymdvarelser i häpnadsväckande miljöer.

Rent grafisk sett så är spelet mycket välgjort, om man bara tar sig tid att stanna upp emellanåt och se sig omkring så finns det mycket vackert att titta på. Färgmässigt så påminner spelet faktiskt ganska mycket om just Serious Sam med ljusa, färgglada miljöer.

En del monster verkar även här vara lånade från det spelet. T.ex finns det självmordsbombare även här som springer rakt på en. Men det finns ett enkelt botmedel mot dessa ifall de kommer för nära. Kängan!

Spelkontrollen är enkel och går snabbt att lära sig, en knapp för varje händelse. Skjuta, ladda om, piska, sparka, springa osv. I början känns det lite jobbigt att inte kunna hoppa men efter ett tag förstår man att det går bra ändå. Att sikta på långt håll är inte det lättaste och fienderna kan ta förhållandevis mycket stryk, så det gäller att planera sina attacker lite och gärna använda piskan eller omgivningen till sin fördel.

Bulletstorm (Screenshot)

Spelet är skapat så det ska vara roligt att strida. Alla fiender man tar kål på ger poäng som man sen kan använda för att uppgradera sina vapen och köpa ammunition. Det gäller dock att använda så fantasifulla metoder som möjligt mot sina fiender. Att skjuta någon rakt på ger lågt med poäng men om man t.ex kastar in någon i en kaktus eller spränger en låda i närheten så blir det betydligt med poäng. I början har men en mer klassisk automatkarbin men allt eftersom får man mer avancerade vapen som alla går att uppgradera.

Till sin hjälp (förutom alla skjutvapen) har man en elpiska som går att använda för att dra till sig föremål och en superkänga för att sparka dem ifrån sig. Drar man tag i en fiende eller sparkar honom ifrån sig så går spelet ner i slowmotion och man har möjlighet att göra headshots med mera. Man kan när som helst ta upp en meny som visar hur mycket poäng man får för de metoder man kan använda sig av.

Spelet innehåller en del bossar och filmsekvenser och det hela är mycket snyggt sammanhängande. Spelets story är inte så mycket att tala om, den är dock inte dålig på något sätt.

Bakgrunden till spelet är att ett gäng krigare som arbetat och utfört specialuppdrag på uppdrag av en general, de upptäcker att de blivit förda bakom ljuset. Alla de fått i uppdrag att döda har inte alls varit de hemska människor de trott utan det visar sig ha varit vanliga oskyldiga människor. De bryter med sin uppdragsgivare och blir istället rebeller/rymdpirater. När de senare av en slump får chansen att hämnas så går allt fel och de kraschlandar på en främmande planet. Det visar sig att planeten är koloniserad och dessutom sprängfylld med mordiska fiender.

I bloggosfären klagas det mycket på karaktärernas grabbiga jargong men jag ser inget problem med detta, det är en smaksak ochär enligt mig ett bidrag för att skapa spelets karaktär. Speletuppfattas inte som könsuppdelat då den kvinnliga karaktären har precis samma jargong, om kanske snäppet värre.

Buggar, finns tyvärr. I vissa lägen kan spelarens ”kompis” få hjärnsläpp och stå och skjuta på fiender som redan dött. Har inte märkt några större problem med detta ännu dock.

Kortfattat: Köp spelet och njut av lite härlig feel-good aktion.

Lämna ett svar