Call of Juarez – Bound in Blood

Call of Juarez: Bound in Blood

Miljöerna i spelet är häpnadsveckande och detaljrikedomen är över förväntan. Storyn är skickligt gjord med en bra och trovärd handling. Spelet innehåller allt en bra western kan tänkas innehålla. Från skyttegravarna i amerikanska inbördeskriget till laglöshet, hästjakter, indianer och dueller i ökenstäder! Satte mig ner för att testa 10-20 minuter men vart fast i flera timmar.

Tvärtemot Red Dead Redemption är Call of Juarez inte en western med öppen karta, man tvingas följa storyn ganska tight och det finns inga möjligheter till avstickare. Efter varje ”kapitel” får man en summering på hur många ”dolda skatter” man hittat/missat och statistik på vilka vapen man använt osv. Det bäddar för att man vill gå tillbaka senare och spela om en bana för att gå på skattjakt. Varje ”skatt” man hittar låser upp någon typ av extramaterial i form av bilder eller liknande som man senare kan bläddra igenom från huvudmenyn.

Inför vissa kapitel får man själv välja vilken av bröderna man ska spela som, de har olika egenskaper, den ena är en bra skarpskytt medans den andra kan kasta lasso och knivar t.ex.

Kontrollen i spelet är ganska ok, man vänjer sig fort. Det jag saknar är möjligheten att ta betäckning bättre, som det är nu är svårighetsnivån aningen för svår. Vid vissa delar i spelet syns en röd markering där man ska ställa sig för att hamna i ett videoklipp där man halas upp på en mur eller liknande.

Att spela multiplayer är jättekul, men det är något för få spelare online samtidigt för att få upp ett bra tempo. Kan i och för sig vara så att jag spelade fel tidpunkt på dygnet?

Hur som helst kan jag rekommendera COD : Bound in Blood och ser redan fram emot uppföljaren som jag hört ska vara i mer modern tappning.

Lämna ett svar