Operation Norvind

Kaj Karlsson - Operation Nordvind

Gustav Sterner paddlar kajak i skärgården utanför Nynäshamn och blir vittne till en avrättning. Han flyr för livet men blir rammad av en motorbåt, hans militära träning tar över och han klarar livet med nöd och näppe. Väl tillbaka i land märker han att han är förföljd och efter lite efterforskningar med hjälp av vänner och kontakter  visar det sig vara en terroristcell på väg att utföra en aktion i Sverige. Det är dags att försvara riket och åter bli vargen ..

Kaj Karlsson är utbildad Kapten med egna erfarenheter från kustjägarna och SSG. Med denna bok har han återskapat en sorts spionthriller i sann Coq Rouge-anda. Gustav Sterner är precis lika stelbent som Carl Hamilton men det går inte att förneka att det är spännande med tanken om svenska spioner som slår tillbaka mot terrorismen.

Det är nu 10 år sedan elfte september attackerna i New York och boken tar upp aktuella frågor om samhällets sårbarhet. Även relationen till forna Ryssland smyger sig in i boken samt som vanligt i böcker som denna: politikernas inkompetens.

Operation Nordvind är lättläst spänning som bäst.

 

Lämna ett svar