Portal 2

Portal 2 är en ny typ av FPS, istället för att springa omkring och skjuta på diverse fiender har man ett portal-gevär. Med det kan man skjuta en blå och en röd ring. Går man igenom den ena kommer man fram i den andra. Det är som magi.

Portal 2 - Intro

Du vaknar upp i ett rum, där har du legat nedsövd bra mycket längre än vad som varit planerat. Alla andra testpersoner är döda och du är ensam människa kvar. En liten rund robot försöker hjälpa dig att fly men sen blir det kaos av allt och istället för att undkomma i en räddningskapsel råkar ni väcka GLADOS till liv igen, en makttokig artificiell robot som styr över testcentret. GLADOS är lite retsam eftersom du dödat roboten i ett tidigare spel men nu när den åter fått liv kan den tvinga dig att delta i testcentrets olika tester resten av livet. (och skulle du råka dö så funderar den på att börja med återskapning av celler som hobby). En dyster framtid alltså. Du blir placerad i en massa olika rum där du ställs inför knepiga problem men som alltid går att lösa genom att använda portalgeväret på olika kluriga sätt.

Portal 2 är en typ av pusselspel spelat i första-persons-läge. Det går att röra sig, hoppa och skjuta med portalgeväret. För att ta sig förbi olika hinder och lösa knepiga gåtor gäller det att klura en del innan man kommer på lösningen. Grafiken är mycket snygg och spelets motor grundar sig på source, den motor som skapades till Half Life.

Portal 2 - Portaler

Spelet har en dyster ton med fallfärdiga rum, mycket rost och sarkastiska kommentarer från roboten som bygger upp testrummen. Men spelet innehåller inget blod eller skjutande på levande föremål, så det är ändå ganska barnvänligt. Spelet passar till alla som tycker om att lösa olika typer av pussel. Även om det är en uppföljare så känns den fortfarande nyskapande och är ett välkommet alternativ till de mer blodiga FPS-spelen.

 

One Comment

  1. Pingback: En trevlig överraskning | Spelpappa

Lämna ett svar