Wordfeud

När jag var liten spelade vi Alfapet. Sen för några år sedan kom fenomenet till Internet där man enkelt kunde spela mot andra spelare online med Betapet. Nu har fenomenet hamnat på mobilen i form av spelet Wordfeud.

Wordfeud

Wordfeud är ett flerspelar-pussel-spel där man kan utmana vänner (eller okända) och spela flera parallella spel samtidigt. Spelidén är enkel. Man spelar varannan gång och varje spelare har 7 brickor med bokstäver. Med bokstäverna ska man bilda ord på ett rutat bräde. Varje bokstav har en liten siffra som berättar hur mycket poäng just den bokstaven ger om den används när man bildar ett ord på brädet. Vissa rutor ger bonuspoäng. T.ex ger DL dubbelt poäng för bokstaven och DW ger dubbelt med poäng för hela ordet man lägger.

Ordlistan i Wordfeud är omdebatterad, enligt regelboken till Alfapet är endast ord som finns med i SAOL (Svenska Akademiens Ordlista) giltiga, men ordlistan till Alfapet är hemlig och man kan få till alla möjliga böjelser på ord. Detta är något som irriterar fanatikerna men för oss vanliga spelare kanske det inte spelar så stor roll.

Wordfeud finns både till iOS och Android och det går att utmana mellan spelare oberoende av vilken telefonmodell som används. När en spelare gjort sitt drag går turen över till motståndaren och det kan hända att denna inte svarar med ett motdrag på flera timmar. Så är man otålig kan man köra upp till 30 parallella spel samtidigt.

Om Wordfeud är en fluga eller inte är svårt att säga men det är grymt roligt och förtjänar sin plats på iTunes topplista över mest nedladdade spel. Spelet är gratis men vill man slippa störande reklam kostar det ca 20 kronor.

Lämna ett svar