Battlefield: Bad Company

Battlefield: Bad Company

Svenska DICE har satt Sverige på den internationella spelkartan med spelserien Battlefield. Bad Company handlar om ett lite tuffare gäng soldater som går in och röjer vägen innan de dyrbara specialstyrkorna skickas fram.

Handlingen är ganska okej. Inte något mästerstycke men ändå underhållande. Gruppdynamiken är ganska komisk men inte helt otrolig. Gruppen stöter de på legosoldater som strider för fienden och som visar sig ha ett stort förråd med guld. Jakten på guldet tar över och blir deras främsta mål.

På varje bana finns både samlarvapen och guldväskor att leta efter. Vapnen är olika modeller men inte bättre än de vanliga vapnen man utrustas med. Allt från ljuddämpade automatvapen till riktigt hyggliga prickskyttegevär. Är man ute på åkrarna lämpar det sig bra att agera krypskytt men i byarna är det bättre med automatkarbiner. På en del ställen är det svårt att ta sig igenom om man inte kan skjuta på distans. Då är det tur att man kan kalla in pansarattacker, men det känns nästan lite fuskigt när man kan ligga på en kulle och slå ut en hel by.

Spelet är lite av ett typiskt krigsspel men det bjuder på mycket variation. Det finns också möjligheten att ta sig fram genom att hoppa in i valfritt fordon. Bil, stridsvagn, båt eller helikopter. Om fordon skadas går de laga med ett speciellt verktyg.

Nästan allt i spelet går att skjuta sönder. Om man känner för det kan man skjuta sönder väggen på ett hus och kliva rakt igenom. Till och med träden går att fälla med några skottsalvor. Mycket effektivt om man blir beskjuten av någon som gömmer sig i ett buskage men det slår åt båda hållen.

Battlefield: Bad Company - Gameplay

Battlefield: Bad Company - Gameplay

Spelet är förhållandevis lättspelat jämfört med t.ex Call of Duty. Det finns många återstarts-punkter på banorna och de fiender man redan besegrat en gång återkommer inte. Det går alltså ganska bra att spela på svåraste nivån och ändå ta sig fram i spelet även om man inte är en van spelare. På gott och ont.

Själva gränssnittet är sparsmakat men fullt tillräckligt. Man ser hur mycket hälsa och ammunition man har samtidigt som man kan se en liten minikarta så man vet var man är. Resten av skärmen är reserverat för själva spelandet.

Lämna ett svar