Rage (Xbox 360)

Ännu ett postapokalyptiskt äventyr från Bethesda, även om det på omslaget står att spelet kommer från skaparna av Doom, ID-Software.

Spelet börjar med att vår planet träffas av en meteorit som förändrar världen. 100 år senare vaknar du upp ur en kryo-sömn till en värld som ser helt annorlunda ut. Du blir attackerad men får hjälp av en man som bor i närheten. För att komma över vapen med mera så ger du dig ut på olika uppdrag. Miljöerna är som hämtade ut Mad-Max-filmerna. Mycket öken och sand alltså. Överlevare bor i små inhägnade samhällen och hotas ständigt av plundrande banditer som härjar längs vägarna. Mellan olika bosättningar tar man sig fram med hjälp av buggys eller liknande.

För att få pengar och utrustning antar man olika uppdrag. På vägen går det att loota en del och det man inte vill använda kan man sälja till en handlare för att istället kunna köpa vapen eller annat. Som första uppdrag (som även fungerar som tutorial) ska man slå ut ett gäng banditer. Det är ganska lätt men det känns lite orättvist när de både hoppar runt som apor och tar skydd bakom inredningen för att sen poppa fram och skjuta på dig. Det finns ingen funktion för att ta skydd så det gäller att ducka och smyga runt hörn istället. Kontrollen är enkel men siktet är inte det bästa. Blir man träffad kan man dock dra sig undan för att självläka och blir man dödad får man en chans att med nanoiter läka kroppen för att få en andra chans.

Bitvis måste man även köra och ibland även tävla. Spelet innehåller alltså en blandning av både shooter och racing.

Spelet känns lättsamt och det är skönt att bara flyta med, göra sina uppdrag och sen gå vidare. Till skillnad från t.ex Fallout behöver man inte känna någon desperation att hitta vatten eller att inte kunna bära med sig all loot man hittar längs vägen.

Lämna ett svar