Zombies, Run!

Zombies Run!

Zombies, Run! är i grund och botten en motiverande träningsapp som passar bra för alla, oavsett om man tycker bäst om att jogga eller promenera. Den finns tillgängligt både till Iphones och Android-telefoner med GPS-funktion och det går att i efterhand synkronisera passen mot tjänsten RunKeeper.

Spelet, (ja spelet!) fungerar så att när du ska ut och träna så kopplar du in hörlurarna och startar appen. Du får då höra en slags live-berättelse där du själv är huvudpersonen. Det inträffat någon slags zombie-epedimi och folk har bosatt sig i förskansade byar. Ditt uppdrag är att vara en ”runner” som t.ex hämtar förnödenheter av olika slag. Till din hjälp har du en radio där en operatör hjälper dig komma undan de värsta horderna av zombier som strövar omkring i området.

När en zombie kommer för nära gäller det att öka takten 1 minut (påminner en del om  intervallträning) för att komma undan. När det är lugnt i området och ingenting sker så spelas din egen musik  upp i hörlurarna. Det är alltså bra att se över spellistan i telefonen lite så den lämpar sig för träning i rätt tempo.

Samtidigt som man springer plockar man upp olika förnödenheter och dessa kan man senare använda i ett litet mini-spel för att dela ut i byn och stärka byggnader, levla upp osv. Alla rundor går att synkronisera mot RunKeeper så all statistik om löprundorna syns även där om man så vill. Jag skulle själv aldrig ha skaffat appen om inte den kopplingen fanns.

Spelet/Appen fungerar utmärkt som motivation för att ta en lite längre sträcka så man får avsluta kapitlet innan man slutar träna.

Skulle jag tvingas sätta ett betyg på Zombies, Run! skulel det definitivt bli det högsta!

One Comment

  1. Pingback: 15 med Paolo – Andra veckan | Fundersamt

Lämna ett svar