Contrast (PS4)

ps4_contrast_banner

Contrast utspelar sig under några dagar i en liten flickas liv där hon måste hjälpa sin familj att klara sig ur lite svårigheter.

Kat är sångerska och hennes kille Johnny är mannen som vill så mycket men alltid misslyckas med sina projekt. Handligen kretsar runt denna sårade familj som ses ur dottern Didis perspektiv.

Som spelare är man Didis osynliga kompis Dawn och har förmågan att man kan smälta in i väggar och bli en skugga. Man växlar mellan 3d och 2d och använder ljus och skuggor för att lösa pussel och ta sig fram via plattformshoppande på skuggor. Spelmekaniken är bra i teorin men kontrollen av Dawn är kantig och lämnar en del att önska. Detta märks allra mest när hon är synlig i 3d.

I spelet finns också ett antal gömda objekt för samlarna som vill uppleva spelet till 100% och det gör att man får några extra pussel och lite mer av berättelsen på vägen.

Contrast är en minst sagt annorlunda upplevelse. Mycket fokus har lagts på den grafiska stilen och berättelsen har en stor betydelse. Tyvärr så går det inte hela vägen och en bit in i spelet tappar det lite glans. Det är dock ett ganska kort spel och väl värt att spelas igenom om så bara för att få hela berättelsen.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar