Mortal Coils av Eric Nylund

En rapp berättelse med inslag av magi och tonårsäventyr.

Tvillingarna Elliot och Fiona blir föräldralösa som så barn och uppfostras strängt av sin mormor. De blir hemskolade och växer upp med en lång lista med regler. T.ex får de inte dansa, lyssna på radio eller som de själva uttrycker det: allt som är kul är förbjudet. De uppmuntras att läsa böcker, men bara sådant som styrks av vetenskapliga fakta. Allt som handlar om påhittade saker, såsom religion eller fantasy har mormor strukit över.

Man skulle kunna säga att Elliot och Fiona haft en skyddad uppväxt där de inte umgåtts med andra än sina två äldre släktingar. Ingenting det minsta spännande har skett i deras liv. Dagen de fyller femton år får de besök i hemmet och plötsligt får de veta att de inte bara har en väldigt stor släkt, men också att deras mamma är en gudinna och att de är resultatet av en romans med en man i den andra släkten som de står i strid med. Tvillingarnas magiska krafter väcks till liv och börjar utvecklas.

När de två olika familjerna vill reda ut vem som hör vart så blir de pjäser i ett stort spel mellan gudar och fallna änglar. Båda familjerna utsätter barnen för dödliga prövningar (mortal coils) som ska visa vilken familj de hör hemma hos.

Berättelsen går snabbt framåt och följer inte bara barnen utan även de båda familjernas ledare. De två böckerna är spännande och passar bra för sträckläsning. Kan rekommenderas för de som gillar young adult kombinerat med magi.

Lämna ett svar