Open sesame (Manga)

Det här är en klassisk manga med allt vad det innebär. Massor av humor, pinsamma situationer, beslutsamhet, kämparanda, romantik och en underhållande saga. Mycket är förstås väldigt japanskt gubbsjukt med de sedvanliga skymtarna av underkläder och rodnande karaktärer

Yamato är regionens boxningsmästare, han bor med sin far, syster och kyckling på en idyllisk ö på landsbygden. När hans far byter arbetsplats tvingas han flytta till Tokyo och börja på en ny skola. Vad Yamato inte kände till var att skolan tidigare var en flickskola helt utan pojkar och styrs av fem väldigt populära tjejer. De gör allt för att försvåra för Yamato och de andra pojkarna för att behålla sin makt över skolan. Han vägrar dock att böja sig inför tjejerna och i numerärt underläge försöker han ena de fåtal killar i klassen för att få ta del av skolans aktiviteter.

Tillsammans startar de skolan boxningsklubb och blir plötsligt allt mer populära bland tjejerna, på gott och ont.

Open sesame handlar mycket om relationen mellan Yamato och Maki, som till en början är rivaler men allt eftersom blir allt bättre vänner. De har också något gemensamt förflutet som hände när de var små och att återfå det minnet är också en del av berättelsen.

Det jag fann mest underhållande är ändå karaktären Sumire som har en ganska stor del av handlingen. Det är alltså en kyckling som Yamato räddade som liten och nu följer efter honom överallt.

Lämna ett svar