Animal Crossing: New Leaf

3ds_acnl_b

Du är den nyanlända borgmästaren i en by full med fabeldjur. Ditt jobb blir att utveckla och få byn på fötter. Du får själv bestämma ditt namn och vad byn ska heta och spelet tar sin början när du anländer med tåg. Efter ett varmt välkomnande med möte med din nya sekreterare och ny bostad.

Till en början är din bostad ett simpelt tält som du senare får både uppgradera och dekorera med div. möbler och tillbehör.

Spelet har inget klart mål utan du umgås med grannar och utveklar byn allt eftersom och eget tycke. Pengar behöver förstås samlas in för att finanserna ska fungera och tiden i spelet tickar på i realtid så ibland måste man vänta innan man kan färdigställa en byggnad t.ex. Då får man hitta på något annat så länge.

Karaktärerna är gulliga och glada. Spelet ger en härligt fin känsla av belöning när man slutför ett uppdrag.

Styrningen är skön och känns bra anpassad, även pekpinnen har sin naturliga användning.

Animal Crossing: New Leaf gavs ut 2012 till Nintendo 3ds men spelserien började redan 2004 på GameCube. Spelet har fler kvinnliga spelare än manliga enligt Nintendos egna statistik.

Lämna ett svar